Social Media

Tummasta vaaleaksi - prokkis #1

7. heinäkuuta 2017
Mä oon tunnettu siitä, et vaihdan hiusväriä melkein jatkuvasti. Noh...taas se aika koitti kun hiuskriisi oli kovimmillaan melkein viikon verran eikä loppua näkynyt ollenkaan. Pistin snäppiin kyselyä, että tumma vai vaalea tukka heti ensmmäisenä kesälomapäivänä ja yllätys..vaaleat hiukset voitti kyselyn. Tuumasta toimeen siis, ensin piti miettiä miten alan kotikutoisesti vaalentamaan hiuksia ja tottakai mulla oli teipit päässä, jotka vaativat irroituksen ja hiukset kunnon pesun alle.

Kaupassa muistin, että L'orealilta oli tullut uusi vaalennusväri ja sitä oli kehuttu, joten perinteisen värinpoiston sijaan, nappasin kyseistä putelia kolme pakettia matkaan. Samalla vertasin myös värikoodit, että lähden taittamaan tulevan oranssin sekä keltaisen sävyt pois ja päädyin ihan perus L'orealin kevytväreihin sävyihin 600 dark blonde ja 1010 Light Iced Blonde.. Tummin meni tyveen ja vaalein latvaan. Vaalennusainetta mulla oli kolme pakettia, tummaa Dark Blondea yksi paketti ja kaksi pakettia Light Iced Blonde-sävyä.
Koko projekti alkoi teippipidennysten irroituksella ja siihen mulla on pidennysteipin omat poistoaineet olemassa, joilla ne lähti kivuttomasti päästä eikä omia hiuksia katkennut juurikaan. Myöskään teippiä ei jäänyt omaan tukkaan killumaan, jota saisi viikkotolkulla repiä sieltä irti. Mun teippipidennys oli Dreamhairilta ostettua ja sanotaanko näin, että tukkaprojektiin mut ajoi surkea pidennyshius mitä ostin kyseisestä firmasta. Hius hamppuuntui heidän omilla hoitotuotteilla pikkuhiljaa enemmän ja enemmän käyttökelvottomaksi. Noh..olihan ne 500e investoinniksi ihan kivat 2kk ajan. Alkuperäisessä letissähän mulla oli sekoitettuna heidän harmaata väriä, joka hamppuuntui ensimmäisenä. Sen poistatin välittömästi hiuksista ja menin reilu kuukauden pelkällä ruskealla. Rahallinen menetys aika isosti, mutta olen ainakin taas viisaampi. Tein kyllä reklamaation mutten jaksanut alkaa palautella hiuksia heille arvioitaviksi. Totesin helpomman tien olevan se, etten rahojani laita heidän firmaan enää ikinä.

Kunnon pesun tehtyäni hiuksiin, kuivasin ne ja sekoitin heti kättelyssä kaksi purkkia vaalennusainetta. Ei muuta kuin tuumasta toimeen. Ennen vaalennuskäsittelyä levitin rankalla kädellä hiusöljyä hiuksiin koska...kaikki tietää mitä vaalennus tekee hiuksille ja nyt kuitenkin tehdään sitä kampaajan painajaista eli kotikäsittelyä. (Otan osaa silmienne puolesta jos joku kampaaja sattuu tätä lukemaan) Tämä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta kun värjään tai vaalennan radikaalisti hiuksia kotikutoisesti. Yleensä ajaudun häntä koipien välissä kampaajalle, vaikka talvella uhkasinkin etten enää koske itse hiuksiini. Tarvitsin vaan selkeästi jonkun projektin mun kesälomalle :D

Kun hiukset oli vaalennettu kerran, jälki muistutti enemmän tai vähemmän tipunkeltaista kuontaloa ja se kyllä näytti justiinsa perus kotivärjätyltä. Mun hiusten latva ei ottanut juurikaan enempää osumaa vaalennuksesta kuten kuvista näkee. Se on nimittäin ollut tuossa kunnossa jo kauan! Kävin kampaajalla viimeksi toukokuussa ja hänen kanssa tultiin lopputulokseen ettei latvaa lyhennetä koska pidennys ei mene muuten sekaisin tukkaan. Ruskea irtosi suhteellisen hyvin hiuksista pois enkä uusinut enää vaalennuskäsittelyä. Kun hiukset oli jälleen kuivattu, sekoitin kaksi muuta väriä omiin purkkeihinsa ja aloin tekemään ensin tyveä sävyllä 600 Dark Blonde ja vaaleamman sävyn levitin suoraan latvaan. Operaation ja viimeisten värien pesun lopuksi heitin hiuksiin L'ANZA:n hiusmaskin, joka tuli Henryn beautyboxissa mukana, koska takana oli todella kova käsittely hiuksille. Lopputulos on yllä olevassa kuvassa vasemmalla puolella. Itselläni on myös kampaamotuotteet hiuksille muutenkin kotona, joten hiusten pesu hoitui näillä tuotteilla.

Varmaan huomaatte suhteellisen ison sävyeron kuitenkin oheisessa kollaasissa? Tein taittokäsittelyn Fudge Clean Blonde shampoolla hiuksiin, että sain taitettua tuon oranssinkeltaisen pehkon ehkä vähän järkevämmäksi peikkotukaksi. Kyseinen tuote tuli jäädäkseen mun hyllyyn, sillä näin isoa muutosta en millään hopeashamppoolla ole saanut aikaiseksi. Iltahämärä ehkä hieman tummentaa oikean kuvan lopputulosta, mutta se ei silti ole enää oranssi eikä keltainen! Vaan ne on hiukset! Täähän olin prokkiksen ensimmäinen osa. Vaalennus jatkuu jossain vaiheessa, mutta toistaiseksi ylläpidän kuontaloa hopeashamppoolla ja tyvi on nyt suhteellisen lähellä mun omaa väriä. Eli värjäyskierre on oikeastaan katkaistu. Tavoitteena on vaalea latva ja jokin ruskeahko tyvi, joten ehkä siihen päästään ajan kanssa.


Jos jollakin jäi kaivamaan mun pidennyshiuksen alkuperä, se tulee tässä. Tilaan mun hiukset Foxylocksilta Englannista. Pidennys, jonka näette kollaasissa on puoli vuotta vanhaa, pesty monen monta kertaa, värjätty, lämpökäsitelty ja silti se on jäätävän upeassa kunnossa. Pieni ero näihin Rapunzelin ja Dreamhairin jouhihiuksiin? Kyllä. Rahalle saa todellakin vastinetta ja toimitus on todella nopea. Itselläni on 20" pidennys ja paketti sisältää 165g hiusta. Suosittelen erittäin lämpimästi!Luithan postaukseni Henry Harjusolan Beauty Boxista? Lue postaus "TÄSTÄ"

Kiinnostuitko Foxylocksin pidennyksistä? Tästä linkistä "FOXYLOCKS" pääset heidän sivuilleen!

Post Comment
Lähetä kommentti