Social Media

Miten olen muuttunut treenajana vuoden aikana?

10. syyskuuta 2017
*Kaikkien iloksi ja harmiksi tämä ei ole maksettu mainos :D Too bad!*

Mä alotin lokakuussa 2016 ensimmäisen nettivalmennuksen Fitfarmilla. Ostin syyskuun lopussa Bikini Challengen, josta lähti mun aivan uusi taival kohti unelmia. Sitä ennen olin kyllä käynyt pari vuotta salilla ja syönyt vähän mitä syönyt. Herkkuja kului säännöllisesti ja ruokaa söin kun huvitti. Kun ensimmäinen valmennuspäivä koitti, en edes silloin tiennyt mihin päädyn vuoden päästä. Se tyttö, joka kokeilunhalusta osti nettivalmennuksen katsoakseen kestääkö pää ilman herkkuja, tähtää nykyään lavalle. Jotenkin tuntuu hurjalta mitä vuodessa on tapahtunut ja Bullin valmennukseen siirtyminen oli kyllä paras päätös viime talvena. Jarin kanssa fiksatut ruokavaliot ja treeniohjeet ovat auttaneet maksimoimaan oman kehitykseni ja se onkin kannattavaa jos haluaa henkilökohtaisen valmennuksen. Kuulun edelleenkin All Out- valmennukseen mutta menen juuri minulle tehdyillä ohjeilla eteenpäin sekä käyn säännöllisesti näyttämässä kunnon Jarille.
Ensimmäisen Bikini Challengen aikaan menin ensimmäiseen kisaamisesta kiinnostuiden tapaamiseen, joka järjestettiin valmennuksen aikana. Näytin ensimmäistä kertaa mun kuntoa Satu Kalmille ja hän antoi arvionsa soveltuisinko kilpailemaan fysiikkalajeissa. Tuomio tuli, että soveltuisin rakenteeni puolesta paremmin Bodyfitness-lavoille ja kroppani on erittäin sopusuhtainen. Hän otti kehotti minua vaihtamaan ruokavalioni lihasta kasvattavaan ryhmään ja rohkaisi ottamaan yhteyttä Fitfarmin kilpavalmentajaan, mikäli kiinnostuisin kisaamisesta. Ajattelin olevani vielä sen verran lapsen kengissä, että päätin Satun kehotuksesta vaihtaa ruokavalion lihasten kasvua tukevaksi ja jatkoin valmennusta eteenpäin. Ostin heti perään toisen Bikini Challengen joulukuussa 2016, joka alkoi heti tammikuussa 2017. Kyseisen valmennuksen aikana iski pieni kaipuu oikeasti kisaamista kohtaan ja mietin miten voisin edistää asiaa. Kaipaisin siihen ryhmää, jossa olisi samanhenkisiä ihmisiä ja valmentajan, joka tietäisi tasantarkkaan miten sinne lavalle oikeasti kavutaan. Pari tyttöä BC:stä osti Bull's All Outin, joten lähdin myöskin hetken mielijohteesta mukaan.

Jätin siis maaliskuussa 2017 BC:n kesken ja siirryin heti Bullin leiriin kun valmennus alkoi. Aluksi tuntui tosi hassulta, että All Out-valmennuksessa oli ihan eri henki. Tuntui, että tässä valmennuksessa hommia painetaan oikeasti ja heikot jää rannalle ruikuttamaan. Ensimmäisten treenien jälkeen tuntui, että aikaisemmat treenini eivät ole edes olleet kovia. Menin myös samantien ensimmäisiin kimppatreeneihin ja olin onneni kukkuloilla kun pääsin PT:n silmän alle treenaamaan. Motivaatio on kasvanut kasvamistaan viikko viikolta ja vaihtuvat treenit ovat auttaneet fokuksen ylläpitämisessä. Treeneihin et voi lähteä vain suorittamaan vaan sun on käytävä se ohjelma läpi ennen tekemistä. Treenit vaihtuu joka viikko, joten et voi vain roiskia hommaa läpi ja totuttaa lihaksia samaan ohjelmaan. Siksi olen tykännyt tästä syklityksestä koska olen nopeasti kyllästyvä ihminen. En jaksa toteuttaa samaa ohjelmaa monta viikkoa putkeen, jolloin se meneekin jo suorittamiseksi.
Valmennuksen aloitin heti lihasten kasvua(Build) tukevalla ruokavaliolla, jolla olen vielä tänäkin päivänä. Toki se on sisällöltään muuttunut useampaan kertaan ja on aivan erilainen kuin aluksi, mutta idea on sama. 6 viikkoa All Outin alkamisesta istuin jo Jarin toimistossa naamatusten ja kerroin haluavani kilpailla. En ole ikinä kysynyt häneltä suoraan, mutta varmasti hänen tasoisensa valmentaja on kuullut kyseiset taikasanat aika monta kertaa ja on eri asia kuka tekee töitä oikeasti ja kelle kilpaileminen on liikaa. Kyseisellä reissulla mulle jäi jäätävä motivaatiopiikki treenaamiseen, sillä rakenteeni on oikein optimaalinen bodyfitness-lajia ajatellen ja sain uudet ohjeet, joita lähdin noudattamaan. Asenteeni on muuttunut valmennuksen aikana aivan jäätävästi. Olen oppinut ymmärtämään ruokavalion merkitystä entistä enemmän ja myös treenaamaan kuin muuta maailmaa ei olisi. Jos joku tuttu moikkaa mua salilla, ei kannata suuttua etten huomaa moikata takaisin. Uppoudun niin omaan treeniin, etten kuule enkä näe mitään.

Olen kertonut ottaneeni viimeisen viikon "rennosti" eli olen syönyt kyllä ruokavalion rungon mukaan, mutta olen kyllä vetänyt jotain hyvääkin jos on tehnyt mieli. Tämä on ensimmäinen kerta koko vuonna kun uskalsin olla viikon rennosti. Ilman treenejä ja otin rennosti syömisistä. Viimeiset pari päivää olen kaivannut takaisin salille ja kurinalaista syömistä, joten paluu arkeen alkaa taas. Bull's All Out 5 alkaa viikon päästä, joten silloin mennään taas ja lujaa! Se mitä olen nyt kesän aikana tehnyt - olen rakentanut olkapäitä sekä selkää. Syönyt tarkasti ja treenannut, joka hemmetin treenin. Pystyn sanomaan hyvällä omalla tunnolla etten ole skipannut yhtäkään treeniä, vaan kaikki on tehty. Treenejä en ole myöskään suorittanut läpi, vaan olen onnistunut keskittymään niissä ja tekemään liikkeet kohdelihaksella. Olen siksi huomannut, että selän ja olkapäiden treenaaminen on nykyään helpompaa kun itse lihasten käyttäminen on helpottunut. Otin myös kesän lopussa säännölliset hieronnat kuvoihin, joten paketti on aika hyvin kasassa tällä hetkellä.

Mä en ole katunut päivääkään, että lähdin aikanaan mukaan tähän rahkaa syöttävään firmaan. NOT! Yhtäkään purkkia rahkaa ei tartteis edes syödä jos en haluaisi :D Mulla on tällä hetkellä niin varma fiilis tulevasta, että tästä ei muuta voi tulla kuin hyvä. Voin kyllä kertoa, että kehon muokkaaminen on hidasta ja päätä kysyvää hommaa. Mitään et saa yhdessä yössä etkä välttämättä useassakaan yössä. Ruokavaliossa pysyminen ei ole hankalaa kun siitä tulee tapa ja osa arkirutiinia. Mun ei tartte nykyään katsoa edes ruokavaliota kun muistan suhteet ja määrät ulkoa eri ruoka-aineista, jos vaikka ei satu olemaan eväitä valmiina. Mä oon tyytyväinen siihen, että mun ympärillä on ihmisiä, joille mun harrastus ei ole ongelma. Voin kertoa etten söisi yhtäkään purkkia rahkaa enkä menisi sinne salille, jos en nauttisi siitä. Sekin, että nettivalmennuksia tuomitaan parin ihmisen kokemuksen perusteella, ei se anna kokonaiskuvaa valmennuksesta. Jos sä haluat jotain erilaista - sun on tehtävä myös jotain mitä et ole ennen tehnyt. Se on vaan näin. Susta ei tuu liikkuvaa ja terveellisesti syövää ihmistä haaveilemalla sohvan nurkassa vaan sun pitää mennä epämukavuusalueelle ja alkaa tehdä asioita. Kaikkien ei edelleenkään tarvitse harrastaa mitään fitness-lajia, vaan siellä salilla voi käydä ihan muissakin tarkoituksissa.

Mä oon oppinu tän vuoden puolella sen, miltä tuntuu maata jalkatreenin jälkeen lattialla kuolleena ja kelata miten pirussa ajan muka autolla kotiin. Miltä tuntuu kun PT seisoo sun vieressä ja kehottaa tekemään vielä sen viisi toistoa, vaikka sun lihas on jo niin väsynyt ettei se ota enää käskyjä vastaan. Miltä tuntuu herätä paikat kipeänä joka päivä ja miltä tuntuu tuskastella pienenevän vaatekoon kanssa. Voin kertoa etten ole ikinä ollut näin tyytyväinen mihinkään ja en malttaisi odottaa millainen tilanne mulla on vuoden päästä! Se nähdään sitten. Alla on muuten kuva mun uudesta tiimitakista, jollaisen sai tilata All Outissa mukana olevat! Takki on Biancaneven mallistosta ja siihen on kirjoitettu swarovskin kristalleilla taakse valmennuksen nimi ja eteen rintaan myös mun nimi. Tää takki oli joka euron arvoinen!ALL OUT! 

2 kommenttia on "Miten olen muuttunut treenajana vuoden aikana?"
  1. Ihan mahtavaa lukea sun blogia, itse aloitin nyt ekaa kertaa All Outissa����✌️ Mielelläni jatkan sun päivitysten lukemista��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot valinnut kyllä hyvän valmennuksen ;) Kiva kun seuraat! Takaan myös, että tuut jäämään All Out- koukkuun kuten kaikki muutkin valmennuksessa olevat 8)

      Poista