Social Media

Vihdoin blondi!

29. lokakuuta 2017
Kesällä aloitinkin mun tumman tukan vaalentamisen kohti vaalempaa. Pitkä tumma letti on ollut mun tavaramerkki niin kauan kuin muistan. Silti joka kerta kun näin jollain vaalean tukan - mun ois pitäny saaha se itelleni välittömästi! Pitkään mä mietin ja havittelin vaaleampaa ilmettä mut nyt mä lopullisesti oon tullut lopputulokseen mikä tyydyttää mua edes vähän aikaa. Välillä mä muistelen haikeudella mun mustaa tukkaa ja ikävöinkin sitä. Sitten heräänkin todellisuuteen ja muistan miten tuskainen tämä matka on ollut saada vaaleat hiukset niin, että ne ovat myös vielä päässä. Tummien hiusten tyven värjääminen oli joka kuukausi aina vakio toimenpide, sillä vaalea tyvikasvu näytti aina siltä kuin olisin alkanut kaljuuntua...not very cute.
Tilanne mistä prokkis jatkui oli hieman mielenkiintoinen. Hiusprokkis ykkösen jälkeen en tehnyt hiuksilleni juurikaan mitään muuta kuin ylläpidon Fudgella kylmempää lookkia. Hoidin hiuksiani niin hyvin kuin pystyin kosteuttavilla naamioilla ja tuotteilla. Sehän on selvää, että latva kärsi ja napsaisinkin huonot latvat itse pois. Alla olevalla versiolla hiuksistani painoin siis menemään loppukesän ja aika pitkälle syksyyn. Hius oli ihan kivan värinen, joten en kokenut mitään pakottavaa tarvetta koskea siihen tai mennä edes kampaajalle. Ajattelin myöhemmin laitattaa tämän kuontalon kerrasta minttiin, koska en ihan rahallisistakaan syistä viitsi siellä kampaajan tuolilla jatkuvasti istua.


Omien synttäreideni jälkeen sitten tulikin tilanne eteen, että hiukset piti saada vaaleaksi. Kotona vaalennettiin kaverin kanssa itse raidoittaen ainoastaan kaikki tummat kohdat ja koko muu hius sai osansa vaalennuspesusta. Tyveen laitettiin hieman tummempaa sävyä ja lopputulos on alla oleva. Tämä oli kyllä erittäin onnistunut värjäys, vaikka odotin vain entistä oranssimpaa ja keltaisempaa lopputulosta. Suoraan kotivärjäyksellä en itse suosittelisi menemään näissä vaalennushommissa, mutta itse uskallan luottaa frendini ja oman käteni taitoon, että tulos ei johda pipon ahkeraan käyttöön. Sen verran on kuitenkin tullut pelleiltyä ja pilattua hiuksia, että homma on jollain tasolla jo hanskassa. Kaikki ne oranssin-keltaisen-vaalean ja ruskeansekaiset hiukset on kyllä aikanaan käyty läpi ja niistä on opittu. Kävin kuitenkin vielä nyt lokakuun alkupuolella kampaajalla raidoittamassa ja taittamassa oransseja sekä keltaisia kohtia hiuksista pois. Hiuksiin tehtiin myös korjaava ja hoitava käsittely vaalennuksen jälkeen.

Tähän mennessä olen niin monta kertaa tuhonnut omat hiukseni sekä monen sadan eurosta hiustenpidennyksiä, koska en vain ole saanut mitään hoidettua niin hyvin, että ne olisivat pysyneet hyvännäköisinä. Nyt tämän nykyisen tukan kanssa olen saanut tilanteen pysymään erittäin hyvänä eikä mun hiukset muistuta Bellatrix Lestrangen lettiä.


Siihenkin nähden, että en ollut saanut hiuksissani tuhoa aikaan, oma tukkani kesti kampaajan vaalennuskäsittelyn heittämällä. Pituutta ei tarvinnut napsaista kuin muutamat hapsut ja hiusten yleisilme muuttui paljon tasaisemmaksi, sekä tyveä raidoitettiin niin ettei sitä tarvitse olla värjäämässä enää tummemmaksi kun oma vaalea tyvikasvuni iskee. Kun nyt oikeasti pääsin tähän vaaleaan tukkaan, en suostu enää palaamaan tummaan. En tiedä miten vuosia luulin ettei vaaleat hiukset sopisi itselleni ollenkaan, mutta silti tunnen oloni erittäin kotoisaksi blondina ja tuntuu ettei tarvitse meikatakkaan hirveitä määriä enää kuten tummien hiusten kanssa. En ole käyttänyt itseruskettavaakaan kohta pariin kuukauteen ja vaalea ihokin tekee minulle kauppansa. 

Muistan tuskailleeni joskus miten ikinä pystyisin elämään ilman tummaa tukkaa ja värillisiä piilolinssejä. Tämä oli mulle arkea vielä vähän reilu vuosi sitten kun ensin vaihdoin piilolinssit värittömiin, jotka näyttävät oman silmien värini ja opettelin meikkaamaan niitä. Nyt tämän vuoden prokkis on ollut saada hiukset paljon luonnollisemman väriseksi. Nämä ovat olleet suhteellisen isoja muutoksia omassa ulkonäössäni ja ajatusmaailmani on muuttunut mahdollisimman feikin hakemisesta luonnollisemmaksi. Edelleen pidän vahvasta meikistä, irtoripsistä, hiustenpidennyksistä ja itserusketuksesta, mutta joku raja niidenkin käytöllä on oltava. Nykyään en jaksa arkena edes irtoripsiä liimata aamulla, koska olen alkanut fanittaa alle 10min meikkiä. Ripsienpidennyksiä en voi edes harkita niiden liiman takia, joka ärsyttää mun silmiä. Harmi! Ne olisivat jokaisen aamun iso helpotus! Toistaiseksi on tukka hyvin - kaikki hyvin! AIKAISEMPI JUTTUNI: "TUMMASTA VAALEAKSI - PROKKIS #1"

4 kommenttia on "Vihdoin blondi!"
 1. Ihanat hiukset, vaikka sun vanha tumma tukkakin oli ihana. Tosi kiva blogi sulla löysin tänne äsken. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tää vaaleempi on ollu iha mun lemppari ku oli melkein 7 vuotta tumma tukka kuitenkin 8) Kiva, että löysit! :) Tervetuloa!

   Poista
 2. Toi vaalea sopii sulle ihan sikahyvin! *.*

  VastaaPoista