Social Media

Harmaat hiukset kotikonstein!

24. toukokuuta 2018
Kaikkien kampaajien kauhuna ajattelin julkaista ohjeet, miten onnistuin taikomaan omat hiukseni harmaiksi kotona ilman, että ne taittuvat siniseen tai vihreään. Harmaa tukka on se, mistä olen haaveillut varmaan yli vuoden verran ja nyt mulla vihdoin on sellainen. Ottaen huomioon, millainen tukkaprojekti oli vaalentaa tummanruskeasta ylipäänsä blondiksi tämä mun letti. Harmaa on ollut aina mielessä kun ajattelin sen sopivan vihreiden silmien kanssa, enkä vissiin pahasti mennyt metsään tän idean kanssa. Ainut vika tässä on se, että nyt ajellaan lyhyemmän tukan kanssa eteenpäin. Pidennyshiuksia en jaksa alkaa etsiä, mitkä menisivät sävyn kanssa yksi yhteen tai alkaa sävyttää niitä sopivaksi. Katson sitten jossain kohtaa, jos alkaa homma kiinnostaa niiden suhteen.


Alunperin mun tarkoitus oli vain raidoittaa tyveä, koska edellisestä kampaajakäynnistä on vierähtänyt ainakin 4-5kk  enkä ole tehnyt sen jälkeen tälle mun tukalle yhtään mitään. Ainainen blondi kyllästytti ja harmaa pesi mielessä. Siinä kohtaa kun hain raidoitusainetta kauppareissulla, hetken mielijohteesta nappasin hyllystä matkaan Schwarzkopfin Live hiusvärin sävyssä U71 Metallic Silver. Ajattelin, että repäistään nyt kesän kynnyksellä kerrankin eikä aina mennä tutulla ja turvallisella. Etenkin nyt kun mulla oli kerrankin kunnon pohja, mihin sen harmaan uskaltaa laittaa ja mietinkin tätä prokkista hieman "Once in the lifetime" - juttuna. Pikkuisen heittäytymistä peliin ja katsotaan mitä tulee!


Koko homman aloitin tyven vaalentamisella, sillä valehtelematta mun tyvikasvu oli ainakin 10cm pitkä ja sitä on osittain värjättykin ruskealla kampaajalla. Joten ainoastaan latva oli riittävän vaalea harmaan sävyä varten. Tärkeää on näiden kanssa, että todellakin se pohja on oikeasti vaalea mihin se harmaa laitetaan ettei se taita sitä mihkään muuhun epämääräiseen väriin. Vaalensin ensin tyven ja pari keltaista kohtaa latvasta ja kun tyvi oli riittävän vaalea --> huuhtelin aineen pois ja samalla pesin latvan syväpuhdistavalla shampoolla, jolloin kaikki ylimääräiset hopeashampoon jämät, metallit yms ei jää harmaan hiusvärin alle. Tällä vältin myös sen, ettei pesuvedestä kertyneet metallit ala taittaa hiusväriä vihreään. Käytin Four Reasonin syväpuhdistavaa shampoota tässä.

Operaation jälkeen kokeilin harmaata sävyä ensin niskahiuksiin, miten se käyttäytyy mun tukassa ja onnistuneen lopputuloksen jälkeen länttäsin värin vasta koko pituuteen. Normaali minä länttäisi kaiken aina kerralla päähän, mutta nyt pelasin kyllä varman päälle. Kun nopeasti googlaa kokemuksia harmaista hiusväreistä, saa kyllä varmasti ristiriitaista palautetta. Osalla toimii erittäin hyvin ja osalla ei niin hyvin. Riippuen pohjasta ja aiemmasta käsittelystä, on kaupan väreillä onnistuminen aika 50-50. Tällä kertaa ei kyllä mennyt vihkoon tämä värjäys. En helkkari varmaan ikinä ole ollut näin tyytyväinen mun tukkaan!! (Siitäkin huolimatta, että se on lyhyt..) Kuvapläjäyksiä on varmasti jokaisessa mun somekanavassa tästä lähin!MAHTIA VIIKONLOPPUA KAIKILLE! 


MUN AIEMMAT HIUSPROKKIKSET: 
*
*

    .    
@tessavain

   
@tessaolsboPost Comment
Lähetä kommentti