Social Media

SE OIKEA URHEILUKELLO - SUUNTO 3 FITNESS

28. elokuuta 2018
Mun luottokello arkisin on vanha kunnon Apple Watch Series 3 42mm, joka on keikkunut ranteessani joka päivä viime joulukuusta lähtien. Kaipaan arkeen älykellon juurikin töiden takia, jolloin pystyn kellosta suoraan hoitamaan asioita ja näkemään esimerkiksi tärkeät viestit, puhelut, ilmoitukset sun muut kivat. Tiedän samantien töissä kun olen asiakkaan kanssa, onko puhelu otettava vastaan tai viestiin vastattava. Silti, olen hieman kaivannut arkeen varsinaista urheiluun suunnattua kelloa. Viikko sitten mulle tarjoutui mahdollisuus hankkia Suunnon urheilukello. En ole itse näihin perehtynyt oikeastaan ja ainoa mitä tiesin, oli näiden kaunis ulkonäkö. Sekä sen, että niiden saatavuutta kysytään töissä aivan jatkuvalla syötöllä.

Tartuin tuumasta toimeen ja kotiutin itselleni Suunnon uutuus kellon. Odotukset olivat korkealla, koska viime vuonna hankkimani Polar M600 oli aika iso pettymys. Ei niinkään ominaisuuksien suhteen vaan isohko mohlo ulkonäkö oli aika luotaan työntävä eikä se ollut just meikäläistä. Suunnon paketin saatuani päätin antaa tälle mahdollisuuden.Ihan ensimmäisenä mut yllätti kellon suhteellisen järkevä koko. Kello ei tunnu mohlolta kädessä eikä kellotaulu tunnu liian isolta, vaikka se on selkeästi massiivisempi kuin mun Apple Watch. Värivaihtoehtoja ei tässä kohtaa mulla sattunut olemaan, koska kellon sain työpaikan kautta ja värivaihtoehtona oli vain tämä pinkki. En ehkä kuitenkaan valita, kello on todella kaunis ja naisellinen. Siitäkin huolimatta, että pinkki ei ehkä just oo se mun väri. Tää menee siis ihan arkivaatteiden kanssa (HAH, ihan ku mä muuta käyttäisin kuin treenikamppeita :D)

Kellon käytön aloitus tuntui hieman hankalalta ja tätä käyttöön värkätessä meni varmaan puolisen tuntia. Kello vaatii käyttöönotossa tietokoneeseen yhdistämisen, jolloin se herää käyttöön. Ainut miinus minkä löysin heti kättelyssä oli kosketusnäytön puute, jota olisin kaivannut. Toisaalta napit on sijoitettu niin, että kun niitä hetken käytti - alkoi se käyttökin kyllä sujua. Eli mitään tuhtia ohjekirjaa tähän ei kyllä viereen tarvitse kun hetken vain painelee.


Testasin kelloa myös tositoimissa ja kiinnitin huomiota sykkeenmittauksen tarkkuuteen. Laite mittaa siis sykkeen suoraan ranteesta ja tämä oli paljon tarkempi verrattuna Polarin kokemukseen. Urheilukellohan sijoitetaan ylemmäs käteen kuin normaali rannekello, että se saa riittävästi pinta-alaa sykkeen mittaamiseen eikä se irtoa ihosta. Tämän mittaus kyllä toimi erittäin hyvin ja annan siitä plussapisteet!

Kello myös näyttää ilmoitukset normaalisti, mutta vielä tähänkään päivään mennessä en ole löytänyt asetusta, millä perkuleella saan äänet pois ilmoituksista (ilman, että estän koko ilmoitusten näkymisen). Jatkuva Instagramin tykkäysten piippaus alkoi käydä hieman hermoille. (Kertokaa siis jos olette löytäneet kyseisen asetuksen :D). Kellon akun kesto on yllättänyt positiivisesti ja tällä olen ajellut helposti sen kolme päivää yhdellä latauksella. Apple Watch kestää sen max. 2pv, jolloin se on laitettava lataukseen. Polarin M600 kesti aika samoja aikoja kuin Apple Watch. Unta en mittaile kelloilla, joten siihen akkua ei siihen kulu mun käytössä.

Kellolla pystyy mittaamaan saliharjoittelua, juoksua, kävelyä, uintia, unta, päivittäistä aktiivisuutta sekä sykkeet. Siinä on jatkuva sykkeenmittaus sekä se pystyy mittaamaan myös palautumisaikoja treenistä. Harjoittelun perusteella, siihen voi myös laittaa päälle viikottaisen harjoitusohjelman suunnittelun, jolloin kello suunnittelee sun treenit koko viikoksi! Kaikinpuolin tämä kello on juuri se mitä tarvitsen. Hiit-treeneissä ja aamulenkeillä mun tarvitsee vähän tietää millä sykealueella liikutaan rasvanpoltollisesti, joten tämä tulee kyllä ehdottomasti käyttöön.Ominaisuuksien puolesta kello soveltuu erinomaisesti aktiiviliikkujalle, salilla ramppaajalle sekä uimarille. Kellohan on myös vesitiivis, joten kastuminen ei haittaa tätä kaveria yhtään! Juurikin kosketusnäytön puute on ainoa, mikä itseäni kaivaa - mutta toisaalta Apple Watch paikkaa tätä puutetta. Kello menee erinomaisesti mulla treeneissä ja pystyn sillä mittaamaan sykealueita ja onhan se nyt sporttiseen lookkiin just eikä melkeen istuva! Miinukset siis paikkaa kellon ulkonäkö x)


Mikä on lopputulos? Tässä vielä plussat ja miinukset: 

+ Kaunis ulkonäkö
+ Riittävän siro naisen ranteeseen
+ Selkeä käyttää
+ Vesitiivis
+ Akun kesto

- Kosketusnäytön puute
- Käyttöönotto olisi saanut olla helpompi ja selkeämpi
- Tuntui aluksi hieman muoviselta ja lelumaiselta

Mikäli kaipaat kaunista kelloa arkeen ja treenaamiseen, etenkin nyt kun moni innostuu treenaamaan taas näin kesän jälkeen, annan kyllä suositukset 4/5 tälle kellolle! :)      

PSST...pävitän IG Storya ahkerasti päivittäin, joten ajantasalla pysyt seuraamalla mua IG:ssä!!
Post Comment
Lähetä kommentti