Social Media

POSTAUSSARJA OSA 2: MITEN TUUNATA RUOKAVALIOTA?

17. tammikuuta 2019
Tämä onkin aihealue, jossa voidaan sohaista useampaa muurahaispesää ja koulukuntia sekä kuppikuntia on enemmän kuin laki sallii. Sanotaan se nyt suoraan - MÄ RAKASTAN SYÖMISTÄ! Siis mä en pystyis loppuelämääni elämään pelkällä salaatinlehdillä ja kanalla :D Tietenkin jos olisi tilanne, missä kehon kunto on siinä jamassa, että näin olisi pakko tehdä niin sitten tekisin. Siksi en ymmärrä mitään ketoosielämäntapoja enkä vähähiilarisia ruokavalioita, joita treenaavat ihmiset pyörittelee kiinteytymisen toivossa.Kiinteän ja siistin kunnon ylläpitäminen vaatii hommia eikä se ilmaiseksi pysy kenelläkään. Sen ylläpitäminen vaatii rutiineja sekä halua pitää keho hyvässä kunnossa. Sekin miten hyvä kunto määritellään, on ihmiskohtaista. Joillekin se tarkoittaa lihaksikasta suht rasvatonta kuntoa kun taas joillekkin se tarkoittaa hieman pyöreämpää olemusta. Loppupeleissä oli tavoite mikä tahansa, homman ratkaisee kaikki mitä suuhun laitetaan. Ihmisen biologia kun toimii kaikilla ihan samalla tavalla. Jos syö alle oman kulutuksen = ihminen laihtuu. Jos syöt enemmän kuin kulutat= Ihminen lihoo. Jos syöt saman verran kuin kulutat = pysyt samassa painossa.

Jos haluat päästä jo siistimpään kuntoon, kannattaa tarkistaa oma ruokavalio aivan täysin ja jättää ylimääräistä energiaa tuovat ruuat kokonaan pois ruokavaliosta. Eikö olekin yksinkertaista? Tietenkin käytäntö on aivan toinen. Rentous on myös hyvä pitää mukana koska mielestäni kenenkään kuka ei tähtää kilpailemaan tai halua jostain syystä pitää rasvatonta kuntoa ei tarvitse kieltäytyä siitä palaveripullasta tai lauantain irtokarkeista.

MIETITKÖ MITÄ MUUTOKSIA KANNATTAA TEHDÄ? TSEKKAAPPAS TÄSTÄ:

- Mikäli et syö aamupalaa, lisää se rytmiisi. Syö aamulla ja aloita pienistä määristä, mikäli se tuntuu hankalalta. Smoothie on hirveän kätevä jos on hankaluuksia syödä kiinteää ruokaa aamulla.
- Syö täyttävästi!!
- Vähennä lisättyä sokeria sisältävät tuotteet minimiin (jugurtit, karkit, suklaat, murot yms. )
- Vähennä kermaiset, voita sisältävät tms. rasvaa sisältävät ruuat pois. Rasvaa voi (JA PITÄÄ) käyttää kohtuudella ruuassa ja leivän päällä, mutta kermakastikkeet, voitaikinaan tehdyt leivonnaiset yms ovat liikaa. Myös esim. avokado, oliiviöljy, pähkinät, kananmunan keltuainen yms ovat hyviä rasvanlähteitä.
- Lisää kasviksia sekä vihanneksia reippaasti ruokavalioosi. Aloita ruuan täyttäminen lautaselle kasvisosastolta. Kasviksia saa syödä niin paljon kuin napa vetää!
- Älä unohda marjoja ja hedelmiä!
- Lisää hyvä proteiininlähde (vähärasvainen naudanliha, kala, kana, kalkkuna, kasviproteiinit tms)
- Lisää hiilaria lautaselle (Riisiä, makaronia, pastaa, perunaa, leipää..)
- Vaihda leivät esim. ruisleipään. Itse käytän myös paljon kauraleipää (ja oikeaa sellaista, en vehnäjauhoon tehtyä)
- Tarkista, että juot vettä vähintään 2-3l päivässä. Vettä voi upota enemmänkin, mikäli treenaat.
- Ja kun juodaan vettä - pitää syödä ehdottomasti reippaasti suolaa. Kehon neste-suolatasapainon täytyy pysyä kunnossa.
- Tee eväät valmiiksi ja pidä ruokailurytmi 2-4h välein. Syö siltikin säännöllisesti, vaikkei olisi nälkä. Kroppa tottuu uuteen rytmiin yllättävän äkkiä - tulet huomaamaan ;) Myöskin kun kulutus lisääntyy --> nälkä kasvaa.


ITSE VIDEOON PÄÄSET JUURIKIN TÄSTÄ! ENJOY!

     PSST...päivitän IG Storya ahkerasti päivittäin, joten ajantasalla pysyt seuraamalla mua IG:ssä!!
Post Comment
Lähetä kommentti