Social Media

POLAR VANTAGE V - URHEILUKELLOJEN KUNINGAS

10. helmikuuta 2019
*Postaus on kirjoitettu omien kokemuksieni pohjalta ja kellon olen hankkinut omilla rahoillani.*

Jos mua seuraa Instagramissa niin on varmasti huomannut, että vaihdoin hiljattain urheilukelloa. Hommasin syksyllä 2018 Suunto 3 Fitness - kellon (josta voit lukea TÄSTÄ), mutta minulla oli syyni miksi päädyin myymään vanhan kelloni ja ostamaan uuden. Polar Vantage M ja V julkaistiin syyskuussa 2018 ja niiden myynti alkoi loka-marraskuun vaihteessa.

Suunnon kello pölyttyi eteisen korissa käyttämättömänä enkä mielelläni enää käyttänyt sitä. Mieltäni kaivoi jo postauksessa mainitsemani kosketusnäytön puute ja tarkempi data treeneistä. Myöskin lelumainen ulkonäkö teki siitä sen oloisen, etten mielelläni halunnut sitä käyttää. Suunto 3 Fitness sopii perusliikkujalle ja sehän on aivan luokattoman kaunis kello! Itse kaipasin tarkkuutta omaan palautumisen mittaamiseen, sykkeen mittaamiseen sekä dataan mun treeneistä. Polar Vantage V osasi paikata kaipaamani asiat ja päädyinkin muutaman päivän mietinnän jälkeen hankkimaan sen itselleni. Kello jatkaa vanhan lippulaivan Polar V800 jalanjälkeä ja muutamien ohjelmistopäivityksien myötä, tähän saadaan varmasti mahtavia ominasuuksia!

Kellon kosketusnäyttö oli ehdottomasti toivottu ominaisuus mun urheilukelloon ja se meneekin kesken treenin tilaan, ettei se ota hipaisusta häiriötä ja toimii vain painikkeilla. Eli te, jotka pelkäätte kosketusnäytöllisen tekevän omiaan treenin aikana - no worries tän kellon kanssa. Päädyin myös valkoiseen väriin rannekkeen suhteen, vaikka se onkin herkkä likaantumaan. Toistaiseksi se on pysynyt valkoisena kun aina treenin jälkeen kello täytyy pestä vedellä joka tapauksessa.


Kello ei ollut niin mohlon oloinen kuin oletin ja Polar M600 jättikin siitä mielikuvan, että mitä huipumpi Polarin kello => sitä isompi se on. Tämä on ihan törkeän hyvä ja vakaa kädessä eikä hieman isompi kellotaulu haittaa pätkän vertaakaan. Kellon ranneke on muotoiltu niin, että se istuu käteen erittäin tukevasti. Polar Vantage V sisältää Recovery Mode-toiminnon eli palautumisen mittaamisen, josta saat paljon enemmän irti kun hankit Polar H10 sykevyön(tai omistat H6 tai H7 ennestään), sillä se mahdollistaa kehon palautumistilan seurannan entistä tarkemmin. Kellolla täytyykin tehdä muutamat ortostaattiset testit aamuisin sykevyön kanssa, jotta se saa käsityksen normaalista levollisesta tilasta, johon se pystyy sitten vertaamaan treenien aiheuttamaa rasitusta. Itse päädyin hankkimaan myös kyseisen sykevyön kaveriksi, että saan kaiken ilon irti kellon Recovery Modesta.

Isona plussana on kellon aivan jäätävä akun kesto! Vantage V on ollut käytössäni kohta kuukauden ja latauskerrat on laskettavissa yhden käden sormilla siitäkin huolimatta, että pidän sitä miltei 24/7 mun ranteessa. Toisaalta jatkuvaa sykkeenmittausta en pidä tässä päällä, koska en koe siitä olevan mulle mitään hyötyä. Apple Watchiani joudun lataamaan aivan jatkuvalla syötöllä eikä sen akku kestä juurikaan. Tästä siis ehdottoman iso plussa! Harvemmassa kellossa ajellaan melkein viikon viikon verran lataamatta koko kelloa.

Sitten salitreenaajan ongelmat kellon kanssa. Minä, joka käytän vetoremmejä sekä rannetukia. Omistan valtavan ongelman kellon sijoittamisessa niin ettei se purista forkkuja kasaan ja tunnu pahalta. Ongelman ratkaisi Polar H10- sykevyö, joka lähettää datan treenien jälkeen Polar Beat-sovelluksen kautta Polar Flow-appiin, josta näen mun treenin tiedot. Eli kiitos ja nam luojalle tästä ominaisuudesta! Pystyn aerobisissa treeneissä pitämään kelloa luonnollisesti ranteessa, mutta tämä sykevyö kyllä auttoi tässä ikuisessa ongelmassa.Sykkeenmittaus ranteesta on myös tarkentunut M600 verrattuna ja on myös paljon tarkempi kuin Suunto 3 Fitness - kellossa. Tämä johtunee useammasta anturista ja ledistä, jotka saavat tarkemmin mitattua sykettä. Toisaalta, nyt kun itselläni on kaverina myöskin sykevyö, on homma paljon mieluisampaa kun saa todella tarkkaa dataa myös sykkeen osalta. Eniten pidän kellon toiminnoista, joissa se kertoo mikä mun treenien tila on tällä hetkellä (onko se kehittävää tai esimerkiksi alitreenaamista) sekä miten Recovery Mode pystyy kertomaan mun palautumisen tilaa. Näin paljon treenaavana ihmisenä ja kisadieetin alkaessa, uskon näille toiminnoille olevan käyttöä kun kehoa aletaan rasittamaan merkittävästi lisää ja se viedään lähes äärirajoille dieetin edetessä.

Kellon unenmittaus on osoittautunut myös suhteellisen tarkaksi, toisaalta siihen suhtaudun aina hieman varauksella. Käsitykseni mukaan(korjatkaa jos olen väärässä) se mittaa ihmisen liikkeitä unen aikana. Itse en tätä tunnusta, mutta mulla on kuulemma yöllä tapana pitää jokin satujumppa eli nostelen käsiä ilmaan tai muksauttelen muita, joten kello laskee nämä aina unen katkeamiseksi. Toisaalta jos pystyt nukkumaan samassa asennossa koko yön liikkumatta milliäkään - olet kuollut.

KELLON PLUSSAT: 

+Kompakti koko
+Kosketusnäyttö
+Tyylikäs, sporttinen ulkonäkö
+Tarkka sykkeenmittaus ranteesta
+Recovery Mode & Training Load
+Täysin vesitiivis 
+Pitkä akun kesto 

KELLON MIINUKSET: 

- Hinta, maksaa n. 449-499e paikasta riippuen
- Vaatii lisätarvikkeita koko käyttöpotentiaalia varten
- Ei vaihdettavaa ranneketta
- Ei välttämättä se kaunein kello

-/+ Ei näytä ilmoituksia toistaiseksi, tähän tulossa päivitys. (Toisaalta tää vie myös sitten akkua tulevaisuudessa) 


Mikä siis on summa summarum? Kello on ehdotonta kärkikastia urheilukellojen seassa, joten jos vaadit tarkkaa dataa sun palautumisesta sekä treenin tehosta, tarkkaa sykkeenmittausta, mahdollisuutta uida tai mitata juoksutehoa suoraan ranteesta - tää kello on just sulle. Kello on rakennettu myös niin ettei pikku pudotukset tai kolhut hajota sitä.  Polar on siis onnistunut luomaan jälleen kellon, joka pystyy nostamaan itsensä ehdottomasti jalustalle ja haastamaan mm. Garminin Fenix - kelloa sekä Suunnon kelloja. Tietenkin kellon valinnassa ratkaisee aina se sun käyttötarkoitus ja ominaisuudet, joita tarvitset. Polar Vantage V sopii ehdottomasti tavoitteellisemmalle treenaajalle sekä ammattiurheilijalle. MITÄ URHEILUKELLOA SÄ KÄYTÄT TAI MISTÄ HAAVEILET? 
EDELLINEN POSTAUS: 


LUE MYÖS: 
     


PSST...päivitän IG Storya ahkerasti päivittäin, joten ajantasalla pysyt seuraamalla mua IG:ssä!!
Post Comment
Lähetä kommentti