Social Media

POSTAUSSARJA OSA 3: YKSIJAKOINEN SALIOHJELMA!

1. helmikuuta 2019
Nyt se on täällä! Ollaan käyty tähän mennessä lävitse motivaatiota sekä ruokavaliohommia, joten tässä osassa mennään sitten salin puolelle ryskämään.  Tässä postauksessa on muutamia huomioita liittyen tähän videoon.

Saliohjelma on yksijakoinen ja sen idea on, että koko kroppa käydään yhden treenin aikana lävitse. Joten tätä treeniä en alkuvaiheessa suosittele tekemään peräkkäisinä päivinä, mikäli treenitaukoa on takana tai olet juuri aloittamassa treenaamista. Mikäli teet tämän suunnitelman mukaan, tee treeni ihan aloittelijana 1-2krt viikossa ja voit jossain kohtaa nostaa sen kolmeen kertaan viikossa kun muutama viikko on takana. Liikkeet on aivan perusliikkeitä enkä tähän luonnollisesti mahduta mitään erikoistekniikoita, koska perusasiat on niitä millä se perusta rakennetaan. Ne hifistelyt ehtii hoitaa sitten myöhemmin.


SALIOHJELMA YKSIJAKOINEN: 

1. Jalkaprässi (hartianlevyinen jalka-asento) 8-12 toistoa

2. Takareidenkoukistus istuen/maaten tai Etureidenojennuslaite 8-12 toistoa 

3. Ylätalja 8-12 toistoa 

4. Vipunostot sivulle 8-12 toistoa 

5. Ojentajat taljassa 8-12 toistoa

6. Hauikset taljassa 8-12 toistoa 

7. Vatsat penkillä 15 toistoa

8. Vatsarutistus maaten 15 toistoa 

Jokaista liikettä tehdään 3 sarjaa ja jokaisen sarjan välissä on 1min-2min palautus ihan oman tuntuman mukaan. Treenistä saat tehokkaamman kun pudotat palautumista ajan myötä lyhyemmäksi, mutta alkuvaiheessa en sitä suosittele. Kun teet sarjoja, keskity täysillä siihen lihakseen, mitä olet työstämässä. Tällöin jokaisesta perusliikkeestäkin saa paljon irti. Jokaisen liikkeen ja sarjan toistomäärä on vakio 8-12. Mikäli huomaat tekeväsi jo ensimmäisessä sarjassa yli toistomäärän - nosta painoja sen verran ettei toistomäärä ei ylity.

Saliohjelmaa voi ajan myötä modata ja vaihdella liikkeitä, tämän tarkoitus ei ole se, että tällä vedellään tyytyväisenä vuosi- pari putkeen samalla kaavalla. Tämän postauksen ja koko postaussarjan idea on antaa runko sinne salille, jolla ei ole juurikaan salitaustaa eikä mahdollisuutta palkata valmentajaa. Parhaimman tuloksen luonnollisesti saa sillä, että palkkaa PT:n kaveriksi, mutta näilläkin tipseillä pääsee alkuun! Jokainen myöskin treenaa omalla vastuulla, joten pidäthän huolta siitä ettet lähde ryskämään sinne salille, jos jokin paikka on pahasti rikki. En vastaa siitä, etteikö tällä saisi uinuvia vikoja pahennettua. Näissä tilanteissa suosittelen kääntymään PT:n
puoleen tai etsimään ihmisen, joka voi katsoa korvaavia liikkeitä treeniin.


EI MUUTA KUN TREENILLE!
KURKKAA MYÖS EDELLINEN POSTAUS:


"POSTAUSSARJA OSA 2: MITEN TUUNATA RUOKAVALIOTA?"
     PSST...päivitän IG Storya ahkerasti päivittäin, joten ajantasalla pysyt seuraamalla mua IG:ssä!!

Post Comment
Lähetä kommentti